Защо дрехи втора ръка често се предпочитат пред бутиковите?

Да пазаруваме дрехи втора ръка не означава да следваме само поредната тенденция. Това е начин да проявим повече социална отговорност и да дадем втори живот на модни артикули с високо качество.

Не е случаен фактът, че нараства броят на магазините, предлагащи подбрани секънд хенд дрехи. Продавани на килограм или на бройка, те винаги са на по-ниска цена спрямо новите.

Цената обаче не е единствената причина много хора да се обличат с дрехи втора ръка. Често във физическите или онлайн магазини за този тип облекло, като например – Try Again, може да намерите по-голямо разнообразие от колекции и марки, отколкото в конвенционалните такива. Така с малко пари може да бъдете и модерни.

Не само обикновени хора, но и знаменитости носят дрехи втора ръка. 

Сред основните причините за това са:

Богат избор от съвременни модели

Дори дрехите в магазините секънд хенд да са от стари колекции, като модни тенденции те са актуални. Голяма част от тях са конкурентноспособни на марковите модели в моловете и скъпите бутици. В скъп бутик също може да откриете дреха от някоя стара колекция на световноизвестна марка, но цената ѝ да бъде все така висока. Затова и много от потребителите избират варианта да потърсят марката в магазин за втора употреба.

Добри попадения на уникални модели

Ако търсите дреха на даден бранд, но той няма представител у нас, в магазин за дрехи втора ръка имате шанс да я откриете. Не само ще постигнете желанието си и то с по-малко разходи, а ще сте сигурни в уникалността на дрехата. В конвенционалните магазини може да има също модерни и луксозни модели, но шансът да срещнете на улицата някой, облечен като вас, е по-голям. С маркова дреха втора употреба ще имате уникална визия, тъй като обикновено бройките на дрехите в тези магазини са единични. Така можете да бъдете уникални и модерни без много усилия.

Разнообразие от кройки

Много хора не успяват лесно да намерят удобни дрехи за своята фигура, особено поради нови тенденции на кройките. Кройките на дрехите втора употреба се предлагат  обаче в такова разнообразие, че винаги можете да попаднете на дреха точно за вашето телосложение и структура.

Високо качество

Дрехите, предлагани като секънд хенд, обикновено са внесени от Западна Европа и САЩ. Те са с много по-добро качество от редица нови, внесени от Китай, Турция или други страни. Може да си купите дрехи, изработени от органичен памук, кашмир, коприна, вълна и др. на много по-ниски цени, отколкото например от бутик в мола.

Магазините за дрехи втора употреба са чудесно решение да попълните гардероба си за съответния сезон с дрехи от известни марки на изгодна цена. Те са и мястото, от което може да се снабдите даже и с празничен тоалет за официален повод, а не само с дрехи за ежедневието. 

А ако пазарувате от онлайн магазин, може да се възползвате и от различни промоции. Опитате ли веднъж шопинг на секънд хенд дрехи, много е вероятно повече да не търсите от бутик, защото сами по себе си дрехите втора ръка също са бутикови.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *