Каква е цената на един годежен пръстен? Проверете на какво да обърнете внимание при покупка

Закупуването на годежен пръстен е специален момент в живота на всеки мъж. С този жест, падайки на колене, очаквайки заветното “да”, ние обвързваме остатъка от живота си с любимия партньор. Стига отговорът да е положителен, разбира се.

Но колко струва един годежен пръстен и каква сума следва да се задели за този малък, но толкова ценен предмет? 

Цените на годежните пръстени

Съвсем нормално, цената на един годежен пръстен зависи от възможностите, които има купувачът. Един човек със заплата от средно 1000 лева на месец не може да си позволи пръстена, който би закупил един милионер, нали?

Може да се каже, че един от най-класическите модели годежни пръстени е този с един диамант. Минималистични и традиционни като дизайн, тези пръстени често могат да бъдат открити в “бюджетни” варианти. Така дори хората, които не разполагат с по-големи възможности, могат да си позволят да зарадват любимата си.

Нашият съвет е да не съжалявате за средствата, които ще заделите. Напротив, те бележат една прекрасна стъпка във вашия живот, предхождаща следващата такава – размяната на сватбени халки.

годежен пръстен

Как да сте сигурни, че ще ѝ бъде по мярка?

Много мъже с право се притесняват, че пръстенът, който ще закупят, няма да пасне на пръста на изгората им. 

Това е съвсем резонно притеснение, защото не е невъзможно да се случи. Тук мъжете могат да прибегнат до някои хитринки, ако не са сигурни относно размера. Например, можете тайно да вземете “назаем” някой от пръстените ѝ или да се допитате до родителите ѝ – може би те разполагат със стар нейн пръстен, който да използвате за сравнение. Някои биха ви казали, че можете и да премерите пръста ѝ с малко конец, докато тя спи. Но бъдете внимателни, защото ако я събудите, тя лесно ще се досети какво се опитвате да направите.

Разбира се, винаги можете да се допитате до експертите от Savicki, които ще ви дадат достатъчно добри напътствия в тази насока.

Какви карати трябва да е камъкът?

Този въпрос отново е субективен, тъй като и тук отговорът зависи от предвидения бюджет. Повечето експерти ще ви отговорят, че най-често камъните са около и под един карат. Разбира се, ако финансовите ви възможности го позволяват, лесно можете да “поглезите” бъдещата си годеница със значително по-голям камък. Имайте обаче предвид, че някои жени изпитват съмнения относно носенето на твърде голям диамант. От една страна това може да е некомфортно, а от друга – да има съвсем разбираем страх от евентуална кражба.

Като цяло можем да ви посъветваме да послушате собствения си инстинкт, когато избирате годежен пръстен. Помислете какво харесва половинката ви и изберете модела съобразно с него. Сигурни сме, че резултатът ще бъде положителен!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *