Инициативата Weekeнд Паzar дава нов шанс на фермерските продукти

Първият “уикенд пазар” в София започва на 25 септември на територията на “Женски пазар”, където посетителите ще могат да открият на едно място селекция от ресторанти с приготвена храна на място, напитки, книжен пазар, цветен пазар, фермерски пазар, картини на български автори, музика, анитки, дрехи и други, всеки уикенд.

“Пазари Възраждане” ЕАД са организатор на първия пазар в София, който всеки уикенд ще събира на едно място подбрана селекция разнообразни търговци и производители в обособена зона на територията на “Женски Пазар” с вход откъм улица “Кирил и Методий”. 

Идеята на пазара е да покани с дългосрочно позициониране ключови ресторантьори, фермери, пивовари, търговци и артисти, производители на цветя, книжни издателства и други доказани бизнеси, които да привлекат разнообразна аудитория и да разкрият мулти-културния живот в региона на “Женски пазар”, който отдавна е облечен в предрасъдъци и спорове.

Weekeнд Паzar

Част от участниците в пазара са платформата КупиИзкуство.БГ, които ще отворят поп-ъп точка на уикенд пазара, за да предлагат селекция авторски картини на български художници, ресторант “Космос”, който ще представи българската традиционна кухня и продукти по нов начин под формата на стрийт меню, както и шеф Антоан Верест с L’instant Catering, който ще приготвя тематично меню всеки уикенд с ястия, които не могат да бъдат открити на други места в града. Магазин “Дюкян Меломан” с качествена селекция музика, ще участва и магазин за втора употреба дрехи FREA, които промотират устойчивият модел на пазаруване на дрехи с по-малко вреда за природата. Партньори на пазара са и Mastercard с Divino, които ще предлагат българско вино от селектирани изби и ще поущряват безкешовото разплащане в зоната на пазара. Посетителите ще могат да се запознаят и с лицата зад Stinky Socks – българска марка чорапи за феновете на екстремните спортове, EPOQUE със селекция антикварна посуда. Магазин OCHA ще представя японската култура и най-вече зелен чай. Пивоварна Казан Артизан ще предлагат наливна крафт бира, издателство “Рибка” ще украсят кът за четене с избор от прекрасни книги, а цветният кът ще бъде облагороден от български производители на рязан цвят, храстни растения, билки и други сезонни продукти.

Любителите на фермерски пазари няма да останат разочаровани, защото ще могат да опитат от продуктите на избрани фермери от пазара с частно производство на млечни и местни, както и зеленчуци, рибните продукти на “Черноморски улов”, както и подбрани разнообразни български продукти във фермерския магазин на “Женски пазар”.

Weekeнд Паzar

“Вярваме, че като съберем на едно място бизнеси от хранително-вкусовия и земеделски сектор, както и български марки, които са пример на пазара с добрите си практики, качествена услуга и иновации, можем да създадем една по-голяма общност от хора и да развивем пазарната култура у нас в правилната европейска посока. Пазарът преди всичко е място за позитивен диалог, между клиенти и търговци, между общината и гражданите, между приятели, място за качествено социализиране и даваме всичко от себе си, за да осигурим тази атмосфера и да имаме какво ново да научим всеки уикенд”, споделя Драгомир Димитров, директор на “Пазари Възраждане”.

Освен че посетителите ще имат възможност да се запознаят с търговците и изложителите и да си закупят качествени стоки, всеки уикенд галерия “Сердика” като част от “Женски пазар”, ще представя и различни културни мероприятия, изложби и каузи.

За повече информация може да проследите фейсбук страницата на събитието: WEEKEНД ПАZAR.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *