Мая Манолова с Национална програма „Семейно стопанство“

Национална програма „Семейно стопанство“ – това е една от мерките, които предвижда Мая Манолова за справяне с кризата. Бившият омбудсман, кандидат за кмет на столицата, депутат от БСП и зам.-председател на Народното събрание направи заявка за участие на следващите парламентарни избори и организира протест пред Министерски съвет.

„Борисов няма план, но ние имаме. Това е нашият план как държавата ще застане до гражданите, а не срещу тях. Държавата ще бъде омбудсман, а не мащеха за обикновените хора. Алтернатива има. Когато се изправим, всички сме алтернативата“, каза Манолова по време на протеста. И допълни, че обявява „икономическа пътна карта за бързо възстановяване на работните места и икономическо съживяване на България в следващите 19 месеца“, предлагайки 19 мерки с хоризонт за 19 месеца.

„С тази пътна карта ще се явим на парламентарните избори. Имаме план. Предлагаме тези 19 мерки контра-COVID-19, с които за следващите 19 месеца, до края на 2021 г., ще съживим икономиката след срива с коронавируса. Поне толкова време ще е необходимо държавата да излезе от кризата, която се дължи не само на COVID-19, но и на управленската немощ на „Борисов-3″. Борисов не е единствен“, добави още Манолова.

От пресцентъра на „Изправи се.БГ“, основаното от Мая Манолова движение, съобщават, че към протеста в столицата са се присъединили привърженици на организацията от над 24 града – Русе, Велико Търново, Добрич, Варна, Шумен, Ловеч, Пазарджик, Благоевград, Сливен, Смолян и други.

В съобщението си до медиите те подчертават, че да подкрепят протеста са дошли „представители на малкия бизнес, самонаети лица, таксиметрови шофьори, розопроизводители, лекари, земеделски производители, пчелари, готвачи, сервитьори и представители на други общности“.

Втори приоритет в програмата на Манолова е подпомагане от държавата за създаване на семейни стопанства и за подпомагането със земя и пари на всички, които искат да се занимават с отглеждането на традиционни култури и животновъдство. Тя обяви Национална програма „Семейно стопанство“, която ще предоставя земя на домакинства за зеленчукопроизводство, традиционни култури, производство на рози, мед, плодове и за животновъдство. В мярката Мая Манолова предвижда държавата да заплаща възнаграждение и осигуровки на всяко новооткрито работно място по програмата „Семейно стопанство“ за срок от 19 месеца и със задължение работникът да остане на работа още поне 12 месеца след това.

Във връзка с програмата тя съобщи и намерението си да създаде държавно предприятие за изкупуване на селскостопанската продукция от дребните производители, за да се преодолеят трудностите им при реализацията на продукцията.

Снимка: Изправи се.БГ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *