Това е отварата на Петър Димков при високо кръвно

Петър Димков е един от най-известните лечители в историята на България. Неговите знания относно здравето и здравословното хранене са ценени от поколения българи. И макар той вече да не е сред нас, неговите завети се спазват и до днес.

На много места могат да се намерят написаните от Петър Димков книги. Те крият тайните на здравето и пълноценния начин на живот. Истината е, че днес много хора се хранят по един нездравословен начин, което води до множество проблеми впоследствие.

Отварата на Петър Димков при високо кръвно

Не е тайна, че високото кръвно е бич за стотици хиляди българи в днешно време. Това се дължи на множество причини, сред които стрес, наднормено тегло, лош начин на хранене, прекомерен прием на алкохол и т.н. Диетата на Петър Димков за високо кръвно налягане може да ви помогне да облекчите тези проблеми.

Прочетете още: 8-дневната диета на Петър Димков – неочаквани резултати

Пред своите последователи Лечителя споделя тайната на следната отвара:

Вземете 500 грама чист пчелен мед, като си набавете още 100 грама орехови ядки, 20 зелени листа индрише (с дръжките), 20 зелени листа здравец, 20 сладки бадема (счукани на каша в дървен хаван), 4 месести лимона (разрязани и изтискани, смлени заедно с корите, но без семките). От аптеката си вземете валерианова тинктура и добавете 12 грама от нея. Също така, нужни са ви още тинктура от глог и една супена лъжица канела на прах. Когато сте готови с приготвянето на тази лечебна смес, сутрин обед и вечер взимайте по една супена лъжица преди хранене.

Втората отвара

Изчаквайки десет минути, приемете и от втората отвара за високо кръвно на Петър Димков. Тя се приготвя от следните продукти: 50 грама цвят от акация, босилек, лавандула, липов цвят, маточина, лютива мента, жълта комунига, риган и хмел (шишарчици). Когато сте готови със сместа, добавете към нея една изравнена лъжица канела на прах, портокалови кори, седем на брой зърна карамфил и три зелени листа лимон. Билките ги запарете вечер в около половин литър вряща вода. Когато сте готови, оставете в захлупен съд да престои през цялата нощ. Изпивайте около 75 грама от втората отвара.

При всяка диета на Петър Димков е важно да бъдете стриктни и да спазвате посочените от Лечителя указания.

Петър Димков
Петър Димков

Приживе Димков съветва, че хората, болни от хипертония, трябва да се опитват да запазят спокойствие, дори при критични ситуации. Това е от съществено значение, за да се намали риска от по-лош финал на ситуацията.

Друга една от рецептите на Петър Димков за високо кръвно изглежда така: вземете четвърт килограм скилидки от чесън, като в стъклен съд залейте с чист спирт от 95 градуса. Оставете на прозореца за период от около две-три седмици. Много е важно да имате предвид, че въпросното място трябва да бъде огряванот от слънце. След около три седмици тинктурата следва да е готова. Всяка доза е от около 20-30 капки, като тя може да се използва за понижаване на кръвното налягане. Имайте предвид обаче, че това е по-скоро хомеопатична смес. Не надвишавайте дневната доза от 60 капки максимум, защото това може да има и негативен ефект.

Прочетете още: РЕЦЕПТА НА ЛЕЧИТЕЛЯ ПЕТЪР ДИМКОВ ЗА ПО-СИЛЕН ИМУНИТЕТ

Нашият известен лечител Петър Димков има рецепти, които наистина могат да ни помогнат в определени ситуации. Но ако страдате сериозно от високо кръвно, нашият съвет е преди всичко да се обърнете към лекар, а не да се опитвате да се лекувате сами.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *