Все повече родна продукция на българския пазар

Има все повече родна продукция на българския пазар, заяви изпълнителният директор на Сдружението за модерна търговия Йордан Матеев.

И допълни: „Има повече българска продукция на пазара у нас. Тя е в резултат от кризата, която има и няколко положителни ефекти. Виждаме, че пазарът изпреварва държавата и всякакви постановления, Българските потребители последваха апела и на търговците, и на държавата, започнаха да купуват повече българска стоки и това веднага се отрази на магазините“.

Според него България е в ситуация, в която преди да влезе в сила постановлението, то е започнало да изпълнява функцията си. Според Матеев е парадоксално, че вече се наблюдава положителен ефект, тъй като много производители са сключили договори с търговски вериги и се предлага повече родна продукция.

„Българският потребител, в резултат на кризата, стана доста по-чувствителен ценово. Той промени драстично своето поведение. Все повече се купуват стоки, които са на промоция. Вече се пазарува в различни часови пояси. В най-натоварения преди часови пояс – след 18 часа, вече магазините са почти празни. Лоялността към определени брандове намалява. Все по-голямо влияние върху избора оказва цената“, допълни още Матеев.

Според него хората предпочитат да пазаруват в близките до тях магазини и се купува само най-необходимото. Покупката на по-луксозни стоки вече е ограничена.

Прочетете още: 16 фермерски щанда с продукция на регионални производители в Кауфланд

Един коментар за “Все повече родна продукция на българския пазар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *