Започва фестивалът „Вино и гурме“ в Пловдив

В Пловдив започва фестивалът „Вино и гурме“, съобщава информационна агенция Cross. Шестото издание на събитието беше отложено от месец май за края на юни, а причината: по-строгите противоепидемични мерки.

Днес и утре пред възрожденските къщи в Стария град посетителите ще бъдат посрещани от винопроизводители, които ще представят своите вина, както и от ресторантьорите, подбрали най-подходящите ястия за тях.

Откриването на „Вино и гурме“ ще е в началото на Стария град с участието на „Биг Бенд Пловдив“, след което ще започнат и дегустационните обиколки. За улеснение на посетителите организаторите – „Съвет по туризъм“, Община Пловдив и Университетът по хранителни технологии – са създали интерактивна карта и брошури, представящи участниците и събитията от програмата.

Журито е в състав от доказани експерти и ще даде своите оценки за най-умелите съчетания между вино и храна. Посетителите също ще влязат в ролята на оценители, а тяхната оценка ще се формира чрез попълване на анкетни карти.

Прочетете още: От 6 юли: втори прием по мярката за инвестиции във винарни

„Надяваме се, че фестивалът ще провокира интереса на  жителите и гостите на града“, сподели заместник кметът Пламен Панов и допълни: „Дефиле „Вино и гурме“ е част от един триседмичен уикенд-маратон, с който ние се опитваме да раздвижим града и да го събудим с цел вътрешен туризъм. Тази година покрай пандемията ние ще трябва да акцентираме и да правим повече събития и да популяризираме повече града като целогодишна дестинация, която от една страна развива динамичен събитиен календар,  а от друга страна да популяризира, разбира се, това, с което Пловдив е известен – своето богато културно-историческо наследство.“

Организаторите апелират за спазване на противоепидемичните мерки.

Прочетете още: Подрязване на лоза през първата година от растежа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *