Лято на село: трябва ли ни детско столче за хранене?

Когато детето порасне достатъчно, така че да може да стои седнало само, идва време за детското столче за хранене. За много семейства този момент съвпада с първото лято на село с малчугана и възниква въпросът дали трябва да вземат със себе си и столчето за хранене. Отговорът е, че трябва и това е в плюс както за детето, така и за родителите. 

Детските столчета за хранене осигуряват правилна позиция на тялото по време на хранене. Те са създадени не само за улеснение на родителите, но са полезни и за най-малките членове на семейството. 

Детското столче за хранене е обезопасено и удобно

Несъмнено дизайнът на детските столчета е ергономичен и много по-удобен за децата. На пазара има различни разновидности с възможност за промяна на височината на столчето или позицията на гръбчето на детето. Освен това, детските столчета за хранене са обезопасени, имат широки презрамки и възможност за закопчаване, което не позволява детето да падне. 

Колкото по-големи стават децата, толкова по-палави са и затова храненето на обикновен стол би било рисково изпитание и за малчугана, и за родителите. Детските столчета за хранене осигуряват удобство и безопасност. Вече има модели, които са лесни за пренасяне, така че са чудесни и за лятото на село.

Почиства се по-лесно и е по-стабилно

Храненето на малко дете безспорно е обвързано с много петна и необходимост от почистване. Детските столчета за хранене имат мека подложка, която често е тапицирана с лесни за почистване материи. Това би спестило много усърдно почистване на дивана или обикновения кухненски стол. 

Освен това, малките деца понякога са нестабилни. Столчетата за хранене са обезопасени от лесно хлъзгане и са по-стабилни. Това е в полза, когато детето е по-активно или когато има по-голямо братче или сестриче, което може неволно да бутне столчето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *