ДФ „Земеделие“ изплати над 3 млн. лв. на дребните земеделски стопани

ДФЗ преведе над 3 млн. лв. ( с точност: 3 258 611 лв.) на общо 3 084 кандидати по Схемата за дребни земеделски стопани (ДЗС), подали заявления за Кампания 2019. Заявяване за участие беше възможно само през референтната 2015 г., съгласно чл. 16 от Наредба 3 от 17.02.2015 г. за условията и реда за прилагане на схемите за директните плащания.

Право на подпомагане имат бенефициентите, подали заявления по Схемата за единно плащане на площ (СЕПП) и през 2019, които отговарят на минималните изисквания за получаване на директни плащания. За да се възползват от финансовата помощ, е нужно да поддържат през всяка година от кандидатстването си най-малко толкова допустими площи – като размер, колкото са декларирали в заявлението си за Кампания 2015 г.

Подпомагането за дребни земеделски стопани замества всички плащания по схемите за директни плащания. Финансовата подкрепа се формира всяка година и индивидуално за всеки отделен бенефициент, в зависимост от размера на допустимите площи, броя допустими животни и заявените схеми, като не може да надвишава 1 250 евро, а плащанията в размер до 500 евро се закръглят на 500 евро.

Прочетете още: Започна плащането по мярка 14 „Хуманно отношение към животните“

Един коментар за “ДФ „Земеделие“ изплати над 3 млн. лв. на дребните земеделски стопани

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *