До 14 май кандидатстваме за наградите за био производство

Кандидатстването за наградите за биологично производство, част от Плана за действие на Европейския съюз за развитието на биологичното производство, приключва на 14 май.

Наградите се предоставят от Европейската комисия, Европейския икономически и социален комитет, Европейския комитет на регионите, COPA-COGECA и IFOAM Organics Europe и имат за цел да отличат най-добрите и най-иновативните участници в биологичното производство на ЕС, като признават високите постижения по цялата верига за създаване на стойност в тази област.

Георги Събев, заместник-министър на земеделието, заяви, че биологичното земеделие представлява метод на производство, който прилага минимално въздействие върху околната среда, а не само един модерен начин на производство.

Той коментира наскоро обявения конкурс за биологично производство и посочи, че макар да е необходимо повече усилия, за да се достигнат средноевропейските нива на биологично сертифицирани земи в България, е важно да се даде видимост на биологичното производство в страната. Той призова няколко хиляди производители, търговци и преработватели да се включат в конкурса, като посочи, че има качествени български био продукти, които се продават успешно и в чужбина. Заместник-министърът отбеляза, че участието на българските био производители в конкурса може да помогне за по-голямата видимост на България на био картата на Европа.

В рамките на конкурса ще бъдат връчени осем награди в общо седем категории. Подробности и информация за евентуално участие можете да откриете ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *