„Ел Би Булгарикум“ свали цените на сиренето и кашкавала

Единствената държавна млекопреработвателна компания у нас „Ел Би Булгарикум“ намали чувствително цените на два от основните си продукти – сирене и кашкавал.

Изпълнителният директор на компанията Владимир Русев потвърди в сутрешния блок на БНТ, че от днес цената на килограм сирене в търговските обекти на „Ел Би Булгарикум“ е 12,90 лева, а на килограм кашкавал – 15,90.

Владимир Русев сподели, че през последните няколко седмици „Ел Би Булгарикум“ е провела срещи с множество български производители, а резултатът от всичко това са нови договори за доставка на мляко. Въпросните договори позволяват намаление на цените на продуктите, докато в същото време „Ел Би Булгарикум“ може да продължи да регистрира печалба.

Новият директор на „Ел Би Булгарикум“ е на мнение, че неговите предшественици са позволили компанията да работи на загуба, сключвайки неизгодни договори за доставка. При това – на вносно мляко. В ефира на БНТ Русев каза: „Haй-cпeшнaтa зaдaчa бeшe дa възcтaнoвим дoгoвopитe c бългapcĸитe пpoизвoдитeли, зaщoтo „Eл Би Бyлгapиĸyм“ тpябвa дa бъдe eтaлoн зa бългapcĸия вĸyc“. Той е на мнение, че това ще позволи и намаление на цените на млечните продукти у нас.

Владимир Русев бе категоричен, че държавната компания спазва стриктно стандарта за производство на млечни продукти, а именно – в един килограм сирене да има 7 литра мляко, а в един килограм кашкавал – 10 литра.

Той заключи: „Дoгoвopeнитe цeни нa cypoвинaтa ни пoзвoлявaт дa пpoдaвaмe нa oбявeнитe цeни и дa бъдeм нa пeчaлбa, нo пaзapният ни дял e мнoгo ниcъĸ, зa дa влияeм нa цeлия пaзap. Зaтoвa плaниpaмe и инвecтиции в paзшиpявaнe нa тъpгoвcĸaтa ни мpeжa, зa дa дaдeм възмoжнocт нa бългapcĸитe гpaждaни дa пaзapyвaт нa тeзи цeни нa пoвeчe мecтa в cтpaнaтa“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *