Преди да сварите яйцата за Великден: направете това с тях

Остават броени дни до Великден, което означава, че ни очаква варене на немалко количество яйца, които впоследствие ще боядисаме. Както знаем, те са основен продукт за великденските празници и без тях не може. Добрата новина е, че яйцата са изключително полезни за здравето, тъй като са източник не само на белтъчини, но и на множество полезни витамини и минерали. Така не само ще се забавляваме с тях, но и ще подкрепим здравето си, консумирайки ги.

Знаете ли обаче какво трябва да направите с яйцата, преди да ги сварите? Ето няколко напомняния от наша страна, за да бъдете максимално подготвени за празника.

Оставете яйцата на стайна температура

Преди да правите каквото и да е с яйцата, оставете ги на стайна температура, за да се стабилизират. Това ще предотврати тяхното спукване по време на варенето, слагайки ги в горещата вода.

Съветът на „Фермерите“: Влез в eMAG.bg и разгледай най-актуалните оферти.

Проверете тяхната свежест

Преди да започнете със сваряването на яйцата, проверете свежестта им. Ако те действително са свежи, би трябвало да плават във водата. Ако са по-стари, най-вероятно ще потънат на дъното на съда.

Пробийте края им

Знаете ли този трик? Пробийте края на яйцата с игла или друг подобен остър предмет, преди да започнете сваряването им. Така ще предотвратите тяхното „изригване“ по време на варенето.

Прочетете още: Винаги следете за това, избирайки агнешко за Великден

Добавете оцет или сол във водата

Това е един полезен трик, който ви препоръчваме да изпробвате – добавете оцет или сол към яйцата в тенджерата. Така ще успеете максимално да запазите формата им, предотвратявайки разливането им.

Яйцата са страхотна храна и нямаме търпение да ги похапваме по време на предстоящия Великден. Хубаво е обаче да се съобразите с тези техники, свързани с тяхното сваряване. Не забравяйте да ги изпробвате и сме сигурни, че ще имате страхотни резултати. Пожелаваме ви късмет и весели празници! Споделете трапезата с най-близките си хора и сме сигурни, че ще си прекарате просто страхотно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *