Ратанови мебели за градината – място за отмора и почивка

Докато в миналото мебелите от ратан се срещаха най-често в различни курорти, ресторанти или хотели, през последните години те са много популярни и като градински мебели.

За изработка на мебели от ратан се използва или естествен, или изкуствен материал. Естественият е еко и понеже е бързо възобновяем, се счита, че като се използва, това помага в борбата срещу изсичането на дърветата. Изкуственият ратан е по-издръжлив и може да се ползва по-дълго на открито.

Ако имате нужда от градински мебели, ратанови мебели от естествен или синтетичен материал ще ви осигурят отлична възможност за почивка.

Кое прави ратановите мебели подходящи за градината?

Сред разнообразието от градински мебели направените от ратан са все по-търсени заради редица свои характеристики:

  • Устойчивост

Ратановите мебели са издръжливи на влага, на директна слънчева светлина и високи температури, на увреждания от насекоми.

  • Лекота

Изработените от ратан мебели са много леки и осигуряват разнообразна аранжировка. 

  • Издръжливост

Въпреки лекотата си, издържат на тежест, запазват първоначалната си форма дълго време и са стабилни.

  • Естетичен вид

Екзотичната визия на мебелите от ратан създават уникална атмосфера за почивка.

  • Лесна поддръжка

Достатъчно е само да ги почистите с четка и влажна кърпа.

  • Разнообразни модели

Вие решавате какъв ратан да изберете – естествен или изкуствен. И в двата случая няма просто да обзаведете кът за отдих в градината, а и ще си създадете уют и удобство.

Какви ратанови мебели можете да изберете за градината?

Многообразието от предлаганите ратанови мебели е наистина голямо, а според вашите потребности и предпочитания можете да се ориентирате към една или няколко от следните категории:

Градинска маса 

Пред вас е възможността да изберете продукт с различен размер, дизайн, форма и цвят сред моделите от изкуствен ратан, като особено оригинални са тези с плот от акация или стъкло.

Столове 

Външните столове от полиратан са черни, кафяви, сиви или бежови. Повечето са с възглавници. Има накланящи или стифиращи модели. Удобни и красиви са и градинските табуретки от ратан или релаксиращите столове от естествен кубу ратан.

Пейка/диван

Ако предвиденото място в градината ви позволява, можете да си вземете пейка или диван. Има двуместни и триместни, широко се прилагат за ежедневна употреба и се сглобяват лесно.

Комплекти

Идеалното решение е градинският нисък (кафе) комплект. Такива комплекти най-често са в 10 части, с възглавници и съчетават в едно функционалност и стил. Друго предимство е, че могат да се използват целогодишно. Комплектът е лесен за преместване, защото е модулен и много лек.

Люлки и шезлонги

Отличен вариант като място за отмора са градинските шезлонги, люлки и лаундж легла. Удобство при тези мебели създават не само конструкцията и формата им, но и добавените шалтета, сенници, възглавници, чадъри. А защо да не изберете и луксозен шезлонг, който се трансформира лесно в легло за още по-голяма наслада от почивката на открито.

Времето ви, прекарано в градината, е не само за труд, но и за спокойствие и релакс. Изберете онези ратанови мебели, които ще ви улеснят във вашето фермерско ежедневие да намерят място и приятни мигове на заслужена почивка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *