Стайни растения, подобряващи въздуха в дома

Известно е, че един от най-красивите, но и особено полезни аксесоари за дома, са свежите стайни растения. Те внасят не само нотка живот в пространството, но и се грижат за въздуха в затворените помещения. Има растения, които впечатляват най-вече с красотата си, но има и такива, които носят редица други ползи.

Съветваме ви да не оставяте дома си без тях. Ще се учудите колко по-добре ще започнете да се чувствате с достатъчно растения около вас. Изненадата ще бъде голяма!

Прочетете още: Подправки, които можете да отглеждате на балкона

Вижте някои от тях:

  • Алое вера: добре познато растение, намиращо активно приложение в медицината и козметиката. Едно от най-специалните му качества е пречистването на въздуха от формалдехид и бензол. Обича светлина и има нужда да бъде често поливано.
  • Спатифилум (Лилия на мира): Пречиства въздуха от тежки химични съединения, сред които формалдехид, трихлоретилен, бензен, толуен, ксилен. Обича сянка и има нужда да бъде поливано всяка седмица.
  • Хлорофитум: Още един „борец“ с формалдехид, бензол, ксилен, въглероден диоксид. Важно уточнение за него е, че е напълно безопасно за домашните ви любимци.
  • Гербер: Още едно красиво цвете, което „поглъща“ вредни вещества като бензол и трихлоретилен.

>>> Вижте тук кои са другите полезни растения, които можете да отглеждате у дома

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *