Градушка с големина на яйце унищожи земеделска продукция

Градушка с големина на яйце удари към 20 часа снощи селата в района на Годеч. Заради силния вятър и дъжд са нанесени големи материални щети – унищожена земеделска продукция, паднали дървета, изпочупени стъкла на домове и автомобили, повредени покриви.

Пред БНТ 1 кметският наместник в село Комщица Милка Асенова съобщи, че градушка с такива размери не е падала до този момент. Тя допълни, че засегнати са селата Комщица, Смолча, Губеш и Бърля. Сериозно пострадали са личните автомобили на хората, техните насаждения и овощни дръвчета, които обаче, за съжаление, не са застраховани.

В село Голеш до Годеч пък описват снощната градушка като истински апокалипсис. bTV съобщава, че е продължила 15 минути и е била с големината на малко яйце.

В един от районите на Козлодуй пък бурята е продължила около половин час и е била с размерите на лешник. Пропаднала е улица и градински разсад е напълно унищожен. Местните обаче вярват, че от Община Козлодуй ще се погрижат бързо за отстраняване на проблемите по улиците.

Данните от снощи сочат, че най-силна буря снощи са преживели във Видин – там се е излял дъжд 47 литра на кв.м.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *