Да изчистим организма с мед със зелени орехи

Живеем във време, в което имаме сериозни проблеми с качеството на храната, която консумираме. Стига да не живеем на село и да имаме лична градина и животни, няма как да сме сигурни какво ядем и дали не е пълно с различни отрови. Поради това е хубаво да се опитваме да прочистваме организма си, когато това е възможно. За целта ви предлагаме да изпробвате комбинацията от мед и зелени орехи.

Защо са полезни зелените орехчета?

Отдавна е установено, че зелените орехи са изключително богати на витамин C, а и на множество други полезни вещества. Често се препоръчват при хронично болни пациенти, боледуващи често деца и дори хора, страдащи от анемия.

Когато смесим младите зелени орехи с мед, това създава коктейл, действащ благоприятно срещу постоянната умора. Но още по-важното е, че този коктейл от здраве подпомага прочистването на черния дроб и кръвта.

Направени изследвания показват, че потапяйки зелените орехчета в мед, това помага те да отделят веществата, които се съдържат в тях и помагат за здравето ни. В тях се съдържа високо количество йод, който нашият организъм лесно усвоява впоследствие.

Съветът на Fermerite.com: Ако ви се похапва пчелен мед, който е истински продукт, а не имитация, последвайте линка и разгледайте предложенията в Ревита.

Използвайте зелените орехи и срещу бронхит

Едно от големите предимства на зелените орехи е действието им при заболяване от бронхит. Ето ви една страхотна рецепта. Вземете 40 орехчета и си осигурите един килограм мед. Измийте добре орехите, изсушете ги и ги разделете на четвъртинки. Сложете ги в удобен стъклен съд, а след това ги залейте с меда. Оставете ги да престоят на тъмно и хладно за период от около месец. Ще видите, че през това време орехчетата ще започнат да потъмняват. Трябва да внимавате при нарязването им – носете ръкавици, тъй като ще боядисате ръцете си. Медът също ще потъмнее и практически ще получите нещо като тъмен сироп.

Консумирайте тази смес по една супена лъжица сутрин на гладно.

Прочетете още: Туршия – защо да я хапваме и какви за ползите за здравето?

Бомба за подобряване на имунитета

Не на последно място, зелените орехи с мед подобряват и работата на имунната система. Полезни са за щитовидната жлеза, помагат и при заболявания на гърлото и респираторния тракт. Някои изследвания показват, че действат благоприятно и за нормализиране на хормоналния баланс.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *