Ще изгубят ли стопаните парите за биопроизводство?

Биопроизводители твърдят, че са изправени пред опасност да изгубят финансирането за биопроизводство от държавата, което може да се окаже фатално в условията на криза. С голямо закъснение е тръгнала възможността за кандидатстване по Мярка 11 и много хора не са успели навреме да приключат заявленията си. Важно уточнение е, че средствата не са помощи, а компенсаторни плащания, заяви в предаването „Тази сутрин“ по bTV представител от бранша.

От 311 биопроизводители в община Панагюрище, 248 са успели да подадат заявления. Николай Маринов, директор на регионална дирекция „Земеделие“, посочва, че проблеми със заявленията има всяка година.

Прочетете още: Средства за „Рибарство и аквакултури“, също и за гроздопроизводителите

„Една от причините е това, че независимо от графиците, които се правят, по стар български обичай се използват последните дни“, посочва той.

Той допълва още, че днес приключва първият етап на кампанията, а предстоят още втори и трети. Според него ще има възможност да се направи корекция на заявленията. Тя ще бъде безплатна до 31 май, но след това ще има глоба за тези стопани, заети в биопроизводство, които не са подали заявленията си.

Прочетете още: 1 милион лева за реализацията на българските череши

Един коментар за “Ще изгубят ли стопаните парите за биопроизводство?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *